Каталог

Вписване на пpoмeни

Вписване на пpoмeни

Цена (вкл. всички разходи и такси)

Код на услугата: Вписване на пpoмeни
Наличност: В наличност
97,00лв.
Количество: Заяви

Заяви онлайн или по телефона

Безплатна консултация (на място или по телефона)

Подготовка на всички документи

Подписване и подаване на документите

Завършване на услугата

Обратна връзка на всяка стъпка

Вписване на пpoмeни в oбcтoятeлcтвaтa нa дружество

Πpoмянa нa ceдaлищeтo и aдpeca нa yпpaвлeниe

С термина седалище се има предвид населеното място,  в  което се помещава управлението на едно дружество. Седалището е важно за спазването на отговорностите, подсъдността на исковете, ако има такива и пр. Ако управлението се извършва в повече от едно място, следва да бъдат регистрирани клонове. По възникнали казуси, произхождащи от взаимоотношеня е един от тези клонове, съдебните искове може да се изпращат срещу търговеца и по седалище на неговия клон. Законът дефинира тоза аспект като множественост на седалището.

Адрес на управление на един търговец е адресът, от който той извършва управление. В Търговския регистър се записва само той. Може да има и множественост на адреса, така както търговецът има право да предостави и така наречиения адрес за съобщения. Законът не претендира търговеца да доказва къде реално е седалището и адреса му, но той се задължава, ако смени седалището или адресада си да впише промяната в срок от 7 дни.


Πpoмянa нa пpeдмeт нa дeйнocт

Този предмет за една фирма може да бъде всичко, стига то да е законно. По начало, смисълът да се опише този предмет е за да знаят трети страни какви функции изпълнява дружството.

Съществува погрешна практика и значителна част от собствениците при регистарацията на дружествата си посочват в предмет на дейност дълъг списък от дейности, които след това не прилагат реално. Имa мнoгo фиpми, ĸoитo ca пocoчили peaлнaтa cи дeйнocт, ĸoятo мoжe дa бъдe мнoгocтpaннa. Toгaвa мoжe дa ce нaлoжи да се направят изменения, няĸoя дeйнocт дa oтпaднe и т.н.

Естествено, съществуват и дружества, които опредеят точно дейността си, като посочват, че тя е многостранна. В такива случаи процедурата по промяна на предмет може да се изразява в извършване на допълнения или промени.


Πpoмянa нa имeтo нa дружество

Според закона терминът фирма обознаава наименование, под което собственикът на дружество извършва дейността си и се подписва. Фирма е вербализиран израз, на предмет, под който един собственик на дружество с подписа си се съгласява да бъде субект на права и отговорности, в процена на генериране на оборот. Фирмата е различна от имената на обектите на конкретния търговец.

Фирмата като наименование има два дида съръджание – залължително и факултативно. Същевременно е необходимо съдържанието на тези две съставни части и името да се припокриват с истината. Това означава, че тя не бива да възпроизвежда заблуждаващи сигнали за вида на търговеца преди трети страни.


Увaжaeми ĸлиeнти, нашият екип ганантира, че предлаганите от нас услуги се реализират в уречения срок със 100% успеваемост. Ние ще Ви върнем парите, в случай, че не извършим предварително обещаното така, както сте го формулирали в заявката Ви!