Каталог

Регистрация на ЕТ

Регистрация на ЕТ

Цена (вкл. всички разходи и такси)

Код на услугата: Регистрация на ЕТ
Наличност: В наличност
169,00лв.
Количество: Заяви

Заяви онлайн или по телефона

Безплатна консултация (на място или по телефона)

Подготовка на всички документи

Подписване и подаване на документите

Завършване на услугата

Обратна връзка на всяка стъпка

Kaĸ cе извършва регистрацията на фирма ЕООД?

Регистрацията става след електронно попълване на бланка, след което ние имаме грижата да се свържем с Вас. Хората, които предпочитат да дойдат лично до физическия ни офис, могат да си уговорят дата и час за среща по телефона или по електронната ни поща. Ние Ви предлагаме да приготвим вместо Вас цялата необходима документация, за да спестим време и неудобства. От Ваша страна се иска само да направите нотариална заверка на един документ и да внесете капитала си в банка заедно с документацията, които ние ще изготвим вместо Вас. Регистрацията на фирмата отнема около 2-3 дни.

 

За колко време се извършва вписването и откриването на фирма на Едноличен търговец?

Регистрацията e cyпepбърз тип услуга и около два работни дни ще ни бъдат достатъчни, за да получите Вашата фирма. Ние започваме да работим по тази услуга в момента, в който се свързвате с нас. Ако документите Ви бъдат входени в същия ден преди обяд, на другия ден фирмата Ви ще бъде регистрирана.

 

Kолко струва и какво се включва в цeнaтa?

В цената на всеки пакет влиза хоноран за регистрацията и държавна такса към Агенцията по вписванията, която е задължителна. Отделно следва да се платят 6 лева нотариална заверка на подписа на мениджъра на новооткритата Ви фирма и 10 лева такса за банката за създаване на набирателен акаунт в предпочетена от Вас банка.


Koгa cледва да се извърши плащането?

Целият размер, предвиден за отделните пакети се плаща по банков път или в брой, когато цялата документация е готова и Вие я подпишете преди входяването й в Агенцията по вписванията.


Онлайн откриване на едноличен търговец за всички извън Coфия?

Ние работим с потребители не само от столицата, но и от цяла България. От клиенти, които не са от София се изисква да ни изпратят своите заявления по електронен път, а ние оформяме документацията и я пращаме на електронната поща или чрез куриер. Граждавите първо посещават нотариус, внасят капитала и ни пращат архива, като го сканират на електронната ни поща или чрез куриер, в замисимост от това как предпочитат. Фирмата ще бъде регистрирана след 2 работни дни.


Kaĸвo включва приложението за ET?

Дефиницията едноличен търговец, по смисъла на закона не обособява нов юридически субект, нито обособява юридическото лице, разграничавайко го от физическото, което извършва учредяването на организацията. По презумпция допълва физическото лице с функцията „тъpгoвeц”, което му позволява да узакони своята дейност по дистрибуция на стоки.

В случай, че регистрирате ЕТ е добре да знаете, че не може да имате ограничена отговорност. Иначе казано, законът предвижда, че ще отговаряте с цялата си секвестируема собственост за дълговете на Вашата организация, както и с 50% от имyщecтвeнaта cъпpyжecĸa oбщнocт, ако съществува.

Естествено, ЕТ има и доста предимства. Например, процесът по регистриране на организацията е по-лесна, таксите са по-малки, не се нуждаете от първоначален капитал, счетоводните услуги са по-леки и заличаването е по-просто.

Главният плюс при самата регистрация е, че не се нуждаете от никакъв капитал и така не е необходимо да губите време в посещаване на бнаки и отваряне на набирателен акаунт, което би повишило цената на целия процес. На практика ЕТ е по-полулярният вид учредяване на фирма, когато търговските услуги не са многомащабни, макар че има и някои изключения. Нашият съвет, все пак е, че каквато и търговия да планирате да осъществявате, най-добре е да учредите ООД.


Koй има право на регистрация ĸaтo eднoличeн тъpгoвeц?

Отговорът на този въпрос е лесен и еднозначен – всеки гражданине на РБ, който има навършено пълнолетие и живее в страната ни. Според конституцията човек не може да регистрина повече от една фирми като ЕТ. В наименуванието на фирмата следва да се впишат личното име и фамилията на титуляра, като е допустимо да впише и допълнителна цифра дума или число. Законът позволява на учредителя да използва вместо фамилното си име бащиното, ако е по-популярен с него или наименуванието вече се използва от друг ЕТ.


Какво е седалище на ЕТ фирма?

Законът не предвижда изисквания към мястото, което ще посочите за седалище на фирмата. То играе роля на адрес на управление на Вашата фирма, така че може да впишете всяко място, на което смятате, че ще се намирате най-често, включително и Вашия адрес. Желателно е мястото, което посочите да е реално Вашия най-често използван адрес, тъй като на него ще получавате известия от институциите, например, от НОИ, НАП и пр.


Как ще учредим Вашия ЕТ?

Дейността ни по учредяването на Вашия ЕТ е цялостен процес, в който вие ще бъдете консултирани в избора на предмет на търговската Ви дейност, ще Ви помогнем да наименувате фирмата и т.н. Тъй като нашите специалисти ще изготвят вместо Вас целия архив от документи по вписването, Вие ще имате едно единствено задължение - да посетите нотариус и да заверите документите. За да сме Ви максимално полезни и да Ви спестим всякакви притеснения, ние можез да Ви насочим към нотариус. Цената на пълния пакет за тази услуга е окончателна и включва държавната такса, която ще платим ние. Учредяването изисква 2-3 дни и може да варира от гледна точка на това колко е натоварена Агенцията по вписванията.


Зaщo дa изберете точно нас за вписването на Вашия ЕТ?

В нашата компания работят юристи специалисти, които са с дългогодишна практика в сферата на дружественото право. Когато изберете нас, Вие си осигурявате улеснено и ускороне регистриране и напълно неутрализирате да Ви бъде отказано одобрение. Ние работим по най-високите стандарти и предлагаме услугата на атрактивна цена.


Уважаеми клиенти, може да се възползвате и от други наши продукти като регистрация на Дружество с ограничена отговорност или Еднолично дружество с ограничена отговорност, които може да се окаже, че отговарят по-добре на нуждите на дейностите, които планирате да извършвате.